Woning W te Málaga

Villa W in Málaga

holiday home
Date of design: 2012
Date of construction: 2013
16

A holiday home with guest rooms on a narrow extended plot above Málaga.

Taking into account the complicated rules that apply in Andalusia for construction on steep plots, the buiding has been designed as a bridge that spans the crevice between the swimming pool and the night area. The hanging volume accomodates the entire living space and has a panoramic view of the sea and the city of Málaga. The south-facing expanse of glass can slide down below the floorlevel using a hydraulic system, transfoming the living area into a gigantic covered terrace. The night area of the villa is in the right wing which is clearly distinguished from the day area with its white redered facade and narrow encapsulated windows. 

Several andalusian style features have been incorporated in this creative design: the overhanging volume with cast iron cladding along the front facade that refers to typical balconies; wall sections in natural stone that refer to Moorish castles; and the white-rendered facades with narrow windows that can be seen in the architecture of the local villages.

At the foot of the building, between century-old carob trees, terraces seem to hover magically in the garden, creating an undeniable lodge atmosphere. 

The use of local natural stone for all interior finishes, natural ventilation for basic cooling, sun-powered hot water and heating and all lightin using LED technology, have contributed tot the sustainable character of this project.

 

Woning W te Málaga
Woning W te Málaga
Woning W te Málaga
Woning W te Málaga
Woning W te Málaga